Przejdź do menu Przejdź do treści

Udział pracownika Katedry w konferencji naukowej

W dniach 5 - 6 września 2017 r. dr Barbara Pabian uczestniczyła w Konferencji Naukowej pn. "Tradycyjne pożywienie - od codzienności do sacrum po produkt regionalny". W ramach konferencji wygłosiła referat pt. "Sakralne, charytatywne, komercyjne – wyroby spożywcze w kulturze religijnej społeczeństwa ponowoczesnego".

Konferencja została zorganizowana przez Zakład Kultury Polskiej Instytutu Kulturoznawstwa Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, Polskie Towarzystwo Ludoznawcze - oddział Lublin oraz  Muzeum Lubelskie w Lublinie. Włączono ją w program odbywającego się w tym czasie w Lublinie Europejskiego Festiwalu Smaku, edycja Włochy. 

 

 

 

 

Dołącz do nas

Akredytacje i partnerzy

logotyp efmd
logotyp ceeman
logotyp hr
logotyp cima
logotyp eaie
logotyp bauhaus4
logotyp progres3