Konkursy aktualne

Konkurs na stanowisko asystenta w Katedrze Zarządzania Przedsiębiorstwem w Kolegium Zarządzania „Ogłoszenie nr 01/2020/AS/KZP/KZ”

Data publikacji: 22.01.2020 r.
Termin składania dokumentów: 05.02.2020 r. - 18.02.2020 r.
Ogłoszenie wyniku konkursu do dnia: 28.02.2020 r.

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają wymogi określone w art. 113 i 116 ust. 2 ustawy
z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r. poz. 1668 z późn. zm.) oraz w § 82 - 83 Statutu Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, a także odpowiadają następującym kryteriom kwalifikacyjnym:

• posiadają tytuł zawodowy magistra lub równorzędny uzyskany na kierunkach prowadzonych w zakresie nauk ekonomicznych,
  • posiadają predyspozycje do pracy badawczej potwierdzone opinią promotora lub kierownika katedry,
  • posiadają znajomość co najmniej jednego z języków obcych nowożytnych (preferowany język angielski, niemiecki i francuski),
  • wskazały Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach jako podstawowe miejsce pracy w rozumieniu przepisów ustawy Prawo o Szkolnictwie Wyższym i Nauce,
  • preferowane będzie ukończenie studiów wyższych ze średnią ocen co najmniej 4,5,
  • dodatkowym atutem będzie udokumentowane doświadczenie w zakresie prowadzenia zajęć dydaktycznych w języku polskim i angielskim z obszaru zarządzania przedsiębiorstwem i/lub finansów przedsiębiorstw,
  • dodatkowym atutem będzie posiadanie opublikowanych artykułów naukowych i udokumentowany udział w konferencjach naukowych,
  • dodatkowym atutem będzie udokumentowane doświadczenie w pracy organizacyjnej w szkole wyższej,
  • dodatkowym atutem będzie udokumentowane doświadczenie w prowadzeniu badań naukowych,
  • dodatkowym atutem będzie otwarty przewód doktorski.

Osoba zatrudniona na stanowisku asystenta w Katedrze Zarządzania Przedsiębiorstwem w Kolegium Zarządzania będzie odpowiedzialna za realizację zadań związanych z: kształceniem studentów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, rozwojem naukowym i działalnością naukowo-badawczą,
w tym współpracą z placówkami naukowymi oraz podmiotami otoczenia biznesowego w zakresie realizacji celów Kolegium i Uczelni, działalnością organizacyjną na rzecz Katedry/Kolegium/Uczelni i innymi obowiązkami powierzonymi przez przełożonych.

Planowany termin zatrudnienia: 01.03.2020 r.

Rodzaj umowy: umowa o pracę na czas określony

Wynagrodzenie zasadnicze brutto:

asystent (pełny wymiar czasu pracy, podstawowe miejsce pracy) – 3 500 zł (słownie: trzy tysiące pięćset złotych)

Wymagane dokumenty:

• podanie do JM Rektora Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach o zatrudnienie,
  • życiorys,
  • kwestionariusz osobowy,
  • odpis dyplomu,
  • inne dokumenty potwierdzające kwalifikacje kandydata,
  • oświadczenie dotyczące pokrewieństwa z bezpośrednim przełożonym,
  • oświadczenie o podstawowym / dodatkowym miejscu pracy,
  • oświadczenie dotyczące zdolności do czynności prawnych, niekaralności i korzystania z praw publicznych,
  • oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych.

Dokumenty aplikacyjne można złożyć w jeden z poniższych sposobów:

• pocztą tradycyjną z adnotacją na kopercie: „Ogłoszenie nr 01/2020/AS/KZP/KZ”

(o skuteczności zgłoszenia decyduje data wpływu przesyłki do Uniwersytetu) na adres:

Biuro Zarządzania Kadrami  (1/31 budynek Rektoratu)

ul. 1 Maja 50

40-287 Katowice

• osobiście z adnotacją na dokumentach „Ogłoszenie nr 01/2020/AS/KZP/KZ”,

do Biura Zarządzania Kadrami w Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach,

ul. 1 Maja 50, 40-287 Katowice,  budynek Rektoratu; pok. 1/31, tel. +48 32257-7061.

Termin składania dokumentów: od 05.02.2020 r. do 18.02.2020  r.

Po wstępnej weryfikacji złożonych ofert, w dniach od 24 do 26.02.2020 r., zostaną przeprowadzone rozmowy kwalifikacyjne z wybranymi kandydatami.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do dnia: 28.02.2020 r.

W przypadku podania danych osobowych w szerszym zakresie niż wynikający z art 22¹ § 1 Kodeksu pracy (tzn. w przypadku umieszczenia dodatkowych danych osobowych, poza tymi które są wymagane), kandydat powinien dołączyć klauzulę o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych dla potrzeb realizacji procesu rekrutacji.

1. Administratorem Pani / Pana danych osobowych jest Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach, z siedzibą przy ul. 1 Maja 50, 40 – 287 w Katowicach, zwany dalej: „administratorem”.

2. Z odpowiednią klauzulą informacyjną RODO[1] administratora można się zapoznać u administratora, na stronie internetowej administratora oraz w Biuletynie Informacji Publicznej administratora.

-------------------------
[1] Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych) [Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, poz. 1, z późn. sprost.].

Pliki:
01_2020_AS_KZP_KZ.pdf1.2 M