Menu
Balowe menu
- Powitalny Shot
1. Przystawka
- pasztet z żurawiną, pieczywo, masło.
2. Kolacja I – serwowana przez kelnerów
- krem z porów z grzankami,
- Duo Śląskie:
- sakiewki wieprzowe faszerowane,
- mini roladki wołowe klasyczne,
- kluseczki białe i ciemne,
- biała kapusta zasmażana,
- czerwona kapusta (modra-klasyczna).
3. Deser
- "Deser bajeczny" na bazie wiśni,
- tort okolicznościowy.
4. Bufet przekąsek zimnych
- polędwiczka nadziewana szparagami,
- kuleczki ryżowe,
- deska serów,
- pasztet z dzika z pistacjami,
- tatar z łososia,
- śledzie,
- łosoś w cieście francuskim,
- krążki kalmarów,
- sałatka z serem feta,
- mozarella z pomidorami,
- sałatka śląska,
- dipy (paprykowy, czosnkowy, ziołowy),
- papryka florines faszerowana,
- śliwka z boczkiem,
- mini szaszłyczki w zalewie balsamicznej,
- deski wyrobów wiejskich,
- ogórki kiszone,
- domowy smalec,
- chrzan, musztarda.
5. Bufet ciepły
- żurek Staropolski,
- barszczyk z mini krokietami,
- warzywa gotowane,
- makarony: z warzywami, ze szpinakiem, z krewetkami,
- potrawka drobiowa,
- pierogi (ruskie, mięsne, jarskie, ze szpinakiem) smażone na bieżąco,
- gołąbki (jarskie, mięsne).
6. Kolacja II - serwowana przez kelnerów
- płonąca szynka Podkomorzego z dodatkami
7. Słodki bufet
- gama deserków bankietowych
- ciasteczka rajskie w sześciu smakach
- mini ptysie
- ciasto klasyczne (sernik, jabłecznik, makowiec)
8. Napoje
- kawa, herbata, soki, woda
- na stołach: wino białe, wino czerwone, wódka
- w barze: drinki.
Balowe Menu przygotowała dla Państwa Restauracja Pod Kasztanami z Zabrza.
Dołącz do nas