drHanna Ziętara
AdiunktKonsultacje:
Studenci którzy chcą skorzystać z konsultacji pracowników Katedry Logistyki Społecznej, mogą udać się do dowolnego pracownika w czasie jego konsultacji i uzyskają kompetentne odpowiedzi na zadawane pytania.
Konsultacje - semestr letni roku akademickiego 2024/2025
Poniedziałki A i B - 17:10-18:40
W semestrze letnim roku akademickiego 2024/2025 konsultacje odbywają się za pośrednictwem maila oraz poprzez Google Meet (po wcześniejszym poinformowaniu o chęci wzięcia udziału za pośrednictwem poczty elektronicznej: hanna.zietara@uekat.pl). Istnieje możliwośc umówienia spotkania poza wyznaczonym terminem.
Dydaktyka (prowadzone przedmioty)
- Logistyka miasta
- Ekologistyka
- Podstawy logistyki
- Logistyka międzynarodowa
- Systemy i procesy logistyczne
- Obsługa spedycyjna
- Sieci logistyczne
Zajmowane stanowiska
- asystent
SPECJALIZACJA NAUKOWO-BADAWCZA
Logistyka. Logistyka społeczna. Podstawy logistyki. Zarządzanie logistyczne. Nietypowe zastosowania logistyki. Logistyka miasta. Logistyka imprez masowych.
PUBLIKACJE
- H. Ziętara, Społeczno-przestrzenne funkcje gastronomii w przestrzeniach miejskich, Przedsiębiorczość i zarządzanie, Logistyka w naukach o zarządzaniu część I, Tom XIX,Zeszyt 11, część III, Wydawnictwo Społecznej Akademii Nauk, Łódź-Warszawa 2018
- H.Ziętara (współautor J. Szołtysek), Bariery logistyczne w działalności gastronomii mobilnej w Polsce, Zeszyty Naukowe Politechniki Śląskiej, Seria: Organizacja i Zarządzanie, z. 120, Gliwice 2018
- H. Ziętara (współautor P. Reformat), Innovative gastronomy services as an answer to the needs of consumers with the "Z" generation in Poland [w:] Proceedings of the International Scientific Conference on Challenges in Social Sciences and Business, ed. by Azadeh Alipoor, Vahid, Pelk Publication, 2018, s. 100-111
- H. Ziętara (współautor P. Reformat), Relacje pomiędzy instytucją kultury a firmą cateringową na przykładzie organizacji 41. Sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO [w:] Biznes w kulturze-kultura w biznesie. Kierunki rozwoju relacji jednostek kultury z otoczeniem”. Red. B. Reformat, A. Kwiecień, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, Katowice 2018, s. 143-154
- H. Ziętara (współautor P. Reformat), Nowe technologie informacyjno-komunikacyjne w jednostkach kultury, jako szansa na zdobywanie klientów z pokolenia „Y” I „Z”, [w:] Praca zb. pod red. B. Reformat i A. Kwiecień, wyd. Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, Katowice, 2017, s.21-32
- H. Ziętara, Gastronomia mobilna jako innowacja w sektorze polskiej gastronomii, [w:] INNOWACJE W TURYSTYCE. WYBRANE PRAKTYKI DZIAŁAŃ. Praca zb. pod red. B. Reformat, wyd. Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, Katowice, 2017, s.63-78
- Ziętara (współautor A.Malinowska), Rola ekologicznej bazy gastronomicznej we współczesnej turystyce - tendencje i uwarunkowania rozwoju, [w:] TRENDY W TURYSTYCE 2. OGÓLNOPOLSKA STUDENCKA KONFERENCJA NAUKOWA. Praca zb. pod red. J. Maciąg, wyd. Proksenia, Katowice, 2015
INNE FORMY AKTYWNOŚCI NAUKOWO-BADAWCZEJ
Gospodarka współdzielenia w dyskursie logistycznym - praca wykonana w ramach badań statutowych w Katedrze Logistyki Społecznej, kierownik: prof. dr hab inż. Jacek Szołtysek J., zespół badawczy: prof. UE dr hab. Ewa Płaczek, dr Rafał Otręba, dr Sebastian Twaróg, mgr Hanna Ziętara, Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach, 2018-do nadal.
ORCID
0000-0001-5676-2715
Zainteresowania
Kuchnia, seriale, piłka nożna, muzyka
Dołącz do nas