Menu

Balowe menu

  • Powitalny Shot  

1. Przystawka  

  • pasztet z żurawiną, pieczywo, masło.

2. Kolacja I – serwowana przez kelnerów

  • krem z porów z grzankami,
  • Duo Śląskie:

    • sakiewki wieprzowe faszerowane,
    • mini roladki wołowe klasyczne,

  • kluseczki białe i ciemne,
  • biała kapusta zasmażana,
  • czerwona kapusta (modra-klasyczna).

3. Deser  

  • "Deser bajeczny" na bazie wiśni,
  • tort okolicznościowy.

4. Bufet przekąsek zimnych

  • polędwiczka nadziewana szparagami,
  • kuleczki ryżowe,
  • deska serów,
  • pasztet z dzika z pistacjami,
  • tatar z łososia,
  • śledzie,
  • łosoś w cieście francuskim,
  • krążki kalmarów,
  • sałatka z serem feta,
  • mozarella z pomidorami,
  • sałatka śląska,
  • dipy (paprykowy, czosnkowy, ziołowy),
  • papryka florines faszerowana,
  • śliwka z boczkiem,
  • mini szaszłyczki w zalewie balsamicznej,
  • deski wyrobów wiejskich,
  • ogórki kiszone,
  • domowy smalec,
  • chrzan, musztarda.

5. Bufet ciepły

  • żurek Staropolski,
  • barszczyk z mini krokietami,
  • warzywa gotowane,
  • makarony: z warzywami, ze szpinakiem, z krewetkami,
  • potrawka drobiowa,
  • pierogi (ruskie, mięsne, jarskie, ze szpinakiem) smażone na bieżąco,
  • gołąbki (jarskie, mięsne).

6. Kolacja II - serwowana przez kelnerów

  • płonąca szynka Podkomorzego z dodatkami

7. Słodki bufet  

  • gama deserków bankietowych  
  • ciasteczka rajskie w sześciu smakach
  • mini ptysie
  • ciasto klasyczne (sernik, jabłecznik, makowiec)

8. Napoje

  • kawa, herbata, soki, woda
  • na stołach: wino białe, wino czerwone, wódka
  • w barze: drinki.

Balowe Menu przygotowała dla Państwa Restauracja Pod Kasztanami z Zabrza.